10 vogels die niet vliegen

Hoewel wanneer je aan vogels denkt, het eerste beeld dat in je opkomt, dat is van dieren met grote vleugels waarmee ze kunnen vliegen, is de realiteit dat er veel vogels zijn die dat niet kunnen. Dit zijn vogels zoals de anderen, omdat ze al hun kenmerken met hen delen. Vanwege de manier waarop ze zijn geëvolueerd, ondanks het feit dat we vleugels hebben, zijn we echter niet in staat om de vlucht van de grond af te halen. Er zijn verschillende soorten van deze vogels. Als je 10 vogels wilt ontmoeten die niet vliegen, lees dan verder en kom erachter.

Niet-vliegende vogels: kenmerken

Niet-vliegende vogels zijn vogels zoals de anderen, maar met enkele belangrijke verschillen, dus het is waar dat ze een reeks kenmerken hebben die hen onderscheiden van de rest. Een voorbeeld van deze differentiatie is te vinden in de botten van zijn vleugels, die aanzienlijk kleiner zijn dan in het geval van vliegende vogels. Evenzo is het ook de moeite waard om de vermindering of afwezigheid van de kiel te vermelden, een borstbeen waarmee ze sterkere en grotere spieren kunnen ontwikkelen die het gebruik van vleugels tijdens de vlucht mogelijk maken.

Aan de andere kant is het ook vermeldenswaard dat de meerderheid van de niet-vliegende vogels in vrij geïsoleerde omgevingen hebben overleefd (hoewel niet alle, zoals struisvogels of emoe). In veel gevallen zijn niet-vliegende vogels geëvolueerd uit vliegende vogels, maar hebben zich, bij afwezigheid van roofdieren, gespecialiseerd in verplaatsing over land en water, wat minder energie vereist, wat heeft geleid tot de atrofie van vleugels om niet-vliegende vogels te worden.

Struisvogels (Struthio camelus)

Struisvogels, wiens wetenschappelijke naam Struthio camelus is, is een niet-vliegende vogel, naast dat het ook de grootste vogel is die tegenwoordig bestaat. Hoewel de meeste meestal niet meer dan twee meter hoog zijn, zijn er zelfs exemplaren van bijna drie meter hoog, een grootte die niet te verwaarlozen is. Deze vogel die niet vliegt weegt meestal ongeveer 180 kg en, hoewel hij tegenwoordig alleen in Afrika wordt gevonden, wordt gedacht dat hij enige tijd geleden ook op het Arabische schiereiland te vinden was. Er zijn vier soorten struisvogels, die worden verspreid over verschillende regio's van Afrika.

Een van de curiosa van deze vogel is dat hij, naast het ontbreken van tanden, ook een slechte mobiliteit in de tong heeft. Hierdoor eet hij voedsel in vrijwel dezelfde staat waarin hij het in het midden vindt. Hoewel het als een herbivoor dier wordt beschouwd, is het bekend dat ze zich ook kunnen voeden met aas als ze de kans hebben.

Penguins (Spheniscidae)

Een andere vogel die niet kan vliegen zijn de pinguïns. De wetenschappelijke naam van deze dieren is Spheniscidae, en er zijn verschillende soorten pinguïns, hoewel ze allemaal op het zuidelijk halfrond worden gevonden. In feite is de plaats waar meer van dit soort vogels is op het continent van Antarctica, omdat ze een soort vogels zijn die speciaal zijn aangepast aan koude temperaturen. Pinguïns zijn echter ook te vinden in Zuid- Amerika, in de regio Patagonië, evenals in Zuid-Australië en Nieuw-Zeeland.

Een van de redenen dat dit soort vogels niet kan vliegen is de vetlaag die je lichaam onder de huid bedekt, waardoor ze de vriestemperaturen van hun natuurlijke habitat kunnen weerstaan. Het verhoogt echter ook hun gewicht aanzienlijk, waardoor ze niet kunnen vluchten. Dit wordt gecompenseerd door het feit dat ze uitstekende zwemmers zijn, waardoor ze op vissen kunnen jagen in het ijskoude water van de Antarctische Zee, hun belangrijkste voedsel.

Dodo (Raphus cucullatus)

In dit geval is het een vogel die niet vliegt maar uitgestorven is. De dodo, wiens wetenschappelijke naam Raphus cucullatus is, was een inheemse niet-vliegende vogel uit Mauritius, gelegen in de Indische Oceaan en minder dan 1000 kilometer verwijderd van Madagaskar. Het is echter een vogel die in de 17e eeuw is uitgestorven .

De oorzaak van het uitsterven ervan ligt in de hand van de mens. Toen Europese ontdekkingsreizigers in Mauritius aankwamen, introduceerden ze nieuwe soorten, zoals varkens, honden of katten, onder vele anderen. Dit leidde ertoe dat hun nesten werden aangevallen door deze nieuwe soort waarmee de dodo's nooit te maken hadden gehad. Evenzo betekende het feit dat de Dodos geen contact met mensen hadden gehad dat ze hen niet als een bedreiging zagen, wat ook leidde tot hun uitsterven.

In dit andere artikel hebben we het over de Why the dodo bird out out.

Emu (Dromaius)

Een andere van de niet-vliegende vogels is de emoe, wiens wetenschappelijke naam Dromaius is . In dit geval is het de tweede niet-vliegende vogel in grootte, alleen overtroffen door struisvogels. Deze loopvogel komt oorspronkelijk uit Oceanië . Het zijn omnivore vogels, omdat ze zich voeden met zowel zaden als groenten en kleine dieren, vooral insecten.

Momenteel overleeft alleen de gewone emoe, omdat de rest van de emoesoort is uitgestorven. Een van de curiosa die deze vogel heeft, is dat hij, in tegenstelling tot de meeste andere vogels, donkergroene eieren heeft. Dit heeft, naast zijn nieuwsgierigheid vanwege de differentiatie van de rest van eieren, ook een belangrijke functie. Dankzij deze specifieke kleur zijn emoe-eieren moeilijker te zien, waardoor ze geen gemakkelijke prooi zijn voor hun mogelijke roofdieren.

Kippen (Gallus gallus domesticus)

Een andere vogel die niet vliegt zijn kippen, wiens wetenschappelijke naam Gallus gallus domesticus is . Deze vogel staat bekend als de belangrijkste tamme vogel, waardoor hij ook de meest talrijke niet-vliegende vogel is, omdat hij zowel voor zijn eieren als voor zijn vlees wordt grootgebracht. Naar schatting zijn er meer dan 16.000 miljoen kippen in de wereld.

Er zijn verschillende soorten kippen . In alle gevallen is het een dier met een duidelijk seksueel dimorfisme. Dat wil zeggen dat vrouwen en mannen fysiek verschillend zijn. In het geval van kippen zijn dit kleinere dieren, met een meer sober verenkleed en missen de typische prominente kam van de hanen (de mannetjes van de kippen), die een kam hebben die zelfs de grootte van de top van de kippen.

Andere vogels die niet vliegen

Ten slotte breiden we de lijst met vogels uit die niet met deze andere soorten vliegen, waarvan je misschien een aantal zeer symbolische als de kiwi kent, maar andere minder bekende kunnen je verrassen, zoals kakapo.

  • Kasuaris: er zijn drie verschillende soorten en ze bevinden zich in sommige regio's van Australië en Nieuw-Guinea. Ze voeden zich met zowel fruit als schimmels in de grond en enkele kleinere dieren, zoals insecten en enkele kleine reptielen.
  • Kiwi: ze zijn samengesteld uit vijf soorten en ze zijn allemaal inheemse soorten in Nieuw-Zeeland. Het is een kleine vogel, iets minder dan een gewone kip. Het wordt gekenmerkt door zijn afgeronde lichaam en bruine veren, evenals een langwerpige en puntige snavel. Op de cover van dit artikel ziet u deze vogel die niet vliegt.
  • Vaak Ñandú: het is een niet-vliegende vogel vergelijkbaar met struisvogels, maar kleiner van formaat. Het is gelegen in Zuid-Amerika, met name in de gebieden in Noord-Argentinië, Uruguay en Zuid-Brazilië.
  • Kagú: het is een niet-vliegende vogel die met uitsterven wordt bedreigd. Het is inheems op de eilanden van Nieuw-Caledonië, gelegen in Melanesië, ten oosten van Australië. De belangrijkste bedreiging is dat het een enkel ei in het nest legt, op de grond, waar het kwetsbaar is voor aanvallen van ratten en katten die door mensen in het ecosysteem worden geïntroduceerd.
  • Kakapo: het is ook een niet-vliegende vogel die wordt bedreigd. Het is de enige niet-vliegende papegaai die er bestaat, naast de papegaai met het hoogste lichaamsgewicht in verhouding tot zijn grootte voor dezelfde oorzaak. Het vormt een endemische soort van Nieuw-Zeeland. Je kunt deze vogel zien in de onderstaande afbeelding.

Als u meer artikelen wilt lezen die lijken op 10 vogels die niet vliegen, raden we u aan om onze categorie 'Curiosities of animals' in te voeren.

Aanbevolen

Waarom zijn bellen voor katten niet goed?
2019
Wat is permacultuur: voor- en nadelen
2019
Genees de zwemblaas van een vis
2019