Hoeveel slaapt een koala?

De koala is een soort buideldier dat erg lijkt op de beer, hoewel het geen directe relatie met hen heeft. Het kleine uiterlijk en de zoete uitdrukking maken het een favoriet van internet. Bovendien zijn deze dieren populair om lange uren te slapen, weet je hoeveel een koala slaapt ?

Als u geïnteresseerd bent in het kennen van deze en andere functies van dit nieuwsgierige buideldier, kunt u het volgende artikel niet missen. Blijf lezen!

Koala's kenmerken

De koala ( Phascolarctos cinereus ) vertoont een robuuste teint. Weet jij hoeveel koala's meten? Het lichaam bereikt tussen 60 cm en 85 cm en weegt tot 15 kg. Het lichaam is volledig bedekt met een zeer dikke vacht die lang en dicht op de rug is, terwijl de strengen van de buik korter zijn. Deze jas werkt als een isolator tegen wind en regen en is tevens een middel voor bescherming tegen zonnestraling. De kleur van de vacht varieert tussen lichtgrijs en bruin, terwijl het buikgebied wit is.

Het zijn plantenetende dieren, het grootste deel van hun dieet bestaat uit eucalyptusbladeren . Eucalyptus is rijk aan metabolieten, een stof die dodelijk is voor de meeste zoogdieren. Bovendien zijn koala's niet erg sociaal, mannetjes zijn territoriaaler dan vrouwtjes en markeren hun territorium door de borstklieren tegen de stammen en takken te wrijven die ze tegenkomen.

Mannetjes verschillen van vrouwtjes door verschillende kenmerken: ze zijn groter, hebben een gebogen neus en communiceren via gebrul. De vrouwtjes zenden ondertussen gekreun, gegrom en laagfrequent geschreeuw uit.

De reproductiefase van de koala's vindt plaats tussen het midden van de lente en de zomer en loopt tot het begin van de herfst. De draagtijd beslaat ongeveer 35 dagen, waarna de vrouwtjes slechts één nageslacht baren. Hun hoop is 13 tot 18 jaar, echter, als gevolg van constante gevechten tijdens het paren, leven mannen minder dan vrouwen.

Waar wonen koala's?

Weet jij waar koala's wonen? Ze zijn endemisch voor Australië, met name in het oosten en zuidoosten. Daar bevinden ze zich in verschillende ecosystemen, van bosbossen tot gebieden met een tropisch en gematigd klimaat. Ze kunnen ook overleven in semi-droge klimaten, maar geven de voorkeur aan gebieden met overvloedige rivieren en beken die hen van water en beschutting voorzien in tijden van droogte en extreme hitte.

Meestal leven de koala's in de bomen, omdat ze moeilijk op de aarde te mobiliseren zijn. Ze kruipen uit de bril, waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn voor roofdieren. De plaats die ze kiezen om te wonen, wordt bepaald door het aantal bomen, omdat ze naar andere gebieden verhuizen als de voedselbron niet aan hen voldoet.

Hoeveel uur slaapt een koala?

Nu je de algemene kenmerken van deze buideldieren kent, is het tijd om je te vertellen hoeveel uur een koala slaapt. Het is een van de dieren die meer uren aan deze activiteit besteden, omdat ze tot 22 uur per dag kunnen slapen, daarna gebruiken ze slechts 2 uur om te voeden, aan hun fysiologische behoeften te voldoen en zich voort te planten. Waarom is dit?

Eucalyptusvoedsel geeft hen weinig energie, dus meestal vermijden ze activiteiten te doen die veel inspanning vergen. Koala's gebruiken boomtakken om te rusten, omdat ze op zoek zijn naar een positie waar ze op de dikste kunnen liggen . Dankzij dit bestrijden ze hitte door onder takken te worden geplaatst die een lagere temperatuur behouden.

Veroorzaakt eucalyptus koalaslaap?

Omdat eucalyptus het dieet van koala's vormt, zijn er theorieën die stellen dat deze plant als een medicijn voor hen fungeert; Dit zou zijn langdurige slaapsessies verklaren. Dit is echter verre van realiteit.

Hoewel koala-slaperigheid direct verband houdt met hun dieet, is eucalyptus een plant die rijk is aan vezelachtig materiaal . Daarom moet de maag veel moeite doen om het voedsel in zijn geheel te verteren. Bovendien mist de plant hoge voedingsniveaus, dus de doses energie die het levert zijn minimaal, wat onmiddellijk het vermogen van de koala beïnvloedt om activiteiten te ontwikkelen die aanzienlijke fysieke inspanning vereisen.

De koala met uitsterven bedreigd?

Volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN), classificeert de koala het als een kwetsbare soort, omdat de fragmentatie en vernietiging van zijn habitat de belangrijkste risico's zijn die hem bedreigen.

Een ander probleem dat het behoud beïnvloedt, is bosbranden. Omdat het trage dieren zijn, is het moeilijk voor hen om uit de getroffen gebieden te ontsnappen en meestal hun toevlucht te zoeken in de hoogste takken van de bomen, waar ze het grootste risico lopen op intense hitte.

Bovendien beïnvloeden fenomenen zoals klimaatverandering en droogte de ecosystemen die ze bewonen, omdat gematigde en vochtige klimaten worden beïnvloed. Een andere belangrijke reden is de toename van de uitstoot van koolstofdioxide, een fenomeen dat de groei van bomen die worden gebruikt om te voeden belemmert.

Als je meer artikelen wilt lezen vergelijkbaar met Hoeveel slaapt een koala?, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

bibliografie
  • "Koala". De rode lijst van bedreigde soorten van IUCN. Zie: //www.iucnredlist.org/es/species/16892/21960344
  • "Koala (Phascolarctos cinereus) Aanbieding". Afdeling Milieu en Energie. Australische regering Zie: //www.environment.gov.au/biodiversity/threatened/species/koala

Aanbevolen

Darmparasieten bij honden - symptomen en behandeling
2019
Waar woont de cougar?
2019
Hoeveel soorten leven in de Dode Zee
2019