Waar leven pinguïns en waar voeden ze zich mee

Pinguïns zijn zeevogels, voor het eerst rond het jaar 1.600 geïdentificeerd door een groep ontdekkingsreizigers. Ze behoren tot de Spheniscidae- familie, maar ondanks dat ze vogels zijn en een bevederd lichaam hebben, zijn ze niet in staat om door hun eigen anatomie te vliegen.

Ze zijn zeker een van de meest populaire en charismatische dieren van die breedtegraden, maar veel mensen kennen niet veel van hun kenmerken en manier van leven. Wil je weten waar pinguïns leven en waar voeden ze zich mee ? In het volgende artikel leggen we het u uit!

Hoe zijn de pinguïns

Hoewel de vleugels van de pinguïn hen niet laten vliegen, zijn ze niet nutteloos, in feite zijn ze erg belangrijk voor hun overleving. De vleugels van de pinguïn worden vinnen, waardoor ze met hoge snelheden (ongeveer 60 km / u) kunnen zwemmen wanneer ze worden bedreigd door roofdieren, omdat ze sterke botten hebben die grote schokken kunnen opvangen en hun drijfvermogen in het water verminderen. De natuurlijke roofdieren zijn meestal zeeleeuwen, haaien, zeehonden en vooral orka's. Orka's vormen de grootste bedreiging voor hun voortbestaan.

Pinguïns houden tijdens hun duiken belangrijke zuurstofreserves aan, niet alleen in de longen, maar ook in hun spieren, die veel myoglobine bevatten (eiwit dat zuurstof in de spieren opslaat en transporteert). Desondanks varieert de duiktijd tussen pinguïnsoorten, zijnde maximaal in de keizerspinguïn (ongeveer 18 minuten).

Deze dieren zijn volledig aangepast om hun lichaamswarmte in de omstandigheden van hun leefomgeving te houden, dus ze hebben drie lagen veren, dikke lagen vet en bloedvatsystemen in vinnen en benen waarmee ze warmteverliezen kunnen reguleren afhankelijk van de omgeving van de temperatuur van zijn habitat. De grootte van hun lichaam beïnvloedt ook: de soorten in meer gematigde gebieden zijn kleiner, waardoor warmte sneller wordt afgevoerd dan grotere soorten.

Qua gedrag zijn er zeer territoriale soorten, vooral bij het maken van nesten. De nesten zijn meestal gebouwd met takken, stenen en bladeren, sommige zijn ondergronds en sommige zijn oppervlakkig. De keizer en de koningspinguïn leggen echter een ei en broeden het tussen hun benen. De incubatietijd is meestal tussen de 33 en 62 dagen, afhankelijk van de soort. Als er twee eieren worden gelegd, overleeft er meestal maar één. Wanneer ze kuikens zijn, stoten ze squawks uit, en vragen om voedsel en bescherming, maar vanaf de eerste vervelling zijn ze al onafhankelijk, wat meestal na twee of drie weken gebeurt.

Wat eten pinguïns

Pinguïns zijn vleesetende dieren, die zich voeden met zeevruchten en vis zoals :

  • Plankton.
  • Crustacea.
  • Fish.
  • Inktvis.
  • Andere koppotigen

De zoektocht naar voedsel is de grootste activiteit gedurende de dag, tot 70% van de dag ondergedompeld en op zoek naar voedsel. Eenmaal gevangen, kunnen ze hun prooi pakken met kleine haken aan de uiteinden en de aanwezigheid van haren of haren op de tong, waarmee ze voedsel vasthouden.

Als het gaat om drinkwater, is het meeste water dat ze consumeren zoet, hoewel ze ook zout water kunnen drinken. Dit is te danken aan sommige regulerende klieren in je lichaam, waardoor ze overtollig zout kunnen verwijderen.

Waar wonen pinguïns?

De pinguïns leven uitsluitend op het zuidelijk halfrond en, in tegenstelling tot wat we op televisie zien, leven ze niet met de ijsbeer, terwijl ze zich niet op het noordelijk halfrond bevinden.

De belangrijkste gebieden waar we pinguïns kunnen vinden zijn de kustgebieden van het Antarctische continent en enkele omliggende gebieden zoals:

  • Nieuw Zeeland
  • Australië.
  • Argentinië.
  • Falkland eilanden
  • Peru.
  • Chili.

Ook zijn pinguïns te vinden op de Galapagos-eilanden en Zuid-Afrika, maar hoge temperaturen en klimatologische veranderingen vormen een ernstige bedreiging voor hen. Klimaatverandering vernietigt in feite hun natuurlijke habitats, in het volgende artikel zie je de gevolgen van het ontdooien aan de polen. Dus als je je afvraagt waar de pinguïns in de noord- of zuidpool wonen, weet je nu dat ze in de zuidpool wonen.

Curiosa over pinguïns

Pinguïns zijn buitengewoon interessante dieren, wist u deze nieuwsgierigheid van pinguïns ?

  • Ze hebben warm bloed: hun lichaamstemperatuur varieert tussen 36 en 38 graden, deels vanwege hun dikke lagen vet en verenkleed.
  • Wanneer ze in een kolonie zijn, zijn ze heel dicht bij elkaar gegroepeerd om op te warmen.
  • Als ze niet in kolonies zijn, scheiden ze een olie af die hun veren waterdicht maakt, dankzij klieren.
  • Ze slapen rechtop.
  • De pinguïns zijn georiënteerd dankzij zonlicht, waarmee ze hun tijd kennen om te duiken en hun migratieroutes te identificeren.

Als je meer soortgelijke artikelen wilt lezen als Waar pinguïns leven en waar ze zich mee voeden, raden we je aan om onze categorie wilde dieren in te voeren.

Aanbevolen

Vitaminen voor oudere honden
2019
10 dingen die een puppy nodig heeft
2019
10 mythen over de pitbull
2019