Waar woont de walvis en wat eet hij?

Walvissen (familie Balaenidae) vertegenwoordigen een van de grootste wezens en bestaan ​​al duizenden jaren op de planeet. Deze familie is ingedeeld in de mycenoïde walvisachtigen, dit zijn zoogdieren die zijn aangepast aan het waterleven en baarden hebben in plaats van tanden. Hoewel, in de volksmond, het woord "walvis" meestal verwijst naar alle soorten walvisachtigen, dat wil zeggen zowel walvisachtigen met echte baarden (myxyceten) als walvisachtigen met tanden (odontoceten).

In dit Green Ecology-artikel vertellen we je waar de walvis leeft en wat hij eet, gezien de term "walvis" in de breedste zin van het woord. Over het algemeen zijn walvissen zeer kosmopolitische soorten, dat wil zeggen, ze leven in vrijwel alle oceanen van de wereld en voeden zich voornamelijk met krill en kleine schaaldieren, zoals copepoden en amfipoden, hoewel er enkele verschillen zijn tussen verschillende soorten walvissen. Lees verder om alle details over deze zeedieren te ontdekken.

Waar eten walvissen met baarden of misticetos?

Het zijn walvisachtigen met baarden in plaats van tanden die ze gebruiken voor filtratie en voeding. Ze kunnen worden onderverdeeld in vier families: juiste walvissen, dwergwalvissen, walvissen en grijze walvissen.

Gratis walvissen

Ze worden gevoed door een techniek die bekend staat als schuimen, die bestaat uit een continue voeding waarbij het water met het voedsel tussen de baarden binnenkomt via een oppervlaktezwem, zeer langzaam en continu. De zuidelijk juiste walvis is te vinden in verschillende oceanen, voornamelijk op het zuidelijk halfrond ( Zuid- Atlantische Oceaan, Zuid-Pacific, enz.) En een deel van de Zuidpool, hoewel ze migreren en zich in warmere wateren voortplanten in de winter.

Het is ook mogelijk om een ​​aantal exemplaren te vinden in de Noord-Pacific, waar ook de juiste walvis van de Noord-Pacific te vinden is. In plaats daarvan bewoont de gletsjervrije walvis de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan .

bultruggen

Ze voeden zich met de sliktechniek, omdat ze plooien onder de kaak hebben waardoor je je mond kunt verwijden om grote hoeveelheden water te slikken. Vervolgens wordt het water gefilterd en gaat het eten tussen de baarden door. In de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan, de Noordelijke Stille Oceaan of Antarctica kunnen we de gewone walvis en de walvis of blauwe vinvis vinden .

In warmere en tropische wateren dichter bij de kust bevindt zich de walvis van Bryde, die zich ook voedt met vis en plankton. Een andere walvis die zich voedt met pelagische vissen en schaaldieren is de tropische walvis, die wordt gevonden in warme, subtropische oceanen van de Indische en Stille Oceaan. De ribwalvis of dwergwalvis wordt verspreid in oceanen van het noordelijk halfrond, terwijl de australië wordt gevonden in oceanen van het zuidelijk halfrond. Een andere recent ontdekte soort is de Omura-walvis, die wordt verspreid over de zeeën van Japan.

De walvis van Sei is een andere soort die in oceanen over de hele wereld wordt gevonden en in zeer diepe wateren leeft. Zoals de yubarta of bultrug, een zeer migrerende soort die zomers doorbrengt op hoge breedtegraden, maar zich voortplant in tropische wateren.

Grijze walvissen

Het zijn middelgrote walvissen, die voornamelijk in de Stille Oceaan leven (hoewel er niet veel exemplaren zijn), waar ze zich voeden met kleine schaaldieren, zoals krill, die de modder bewonen, die ze met hun snuit graven om het samen met het voedsel te vangen. Daarna filteren ze de modder en absorberen het voedsel door hun baarden.

Waar eten walvissen met tanden of tandvlees?

Het zijn walvisachtigen met tanden en uitsluitend vleesetend. Dankzij hun tanden voeden ze zich met vissen, koppotigen, schaaldieren of kleine zoogdieren. Odontocetes zijn zeer kosmopolitische soorten, die populaties in bijna alle oceanen van de wereld hebben, zoals de volgende:

  • dolfijnen
  • Beluga walvissen
  • Orka's
  • Potvissen (zeer diep water)
  • De zifios

Een andere soort odontocete zijn rivierdolfijnen, die worden verspreid door rivieren uit verschillende delen van de wereld. Er zijn ook andere soorten odontoceten die minder populair zijn.

Welke gebruiken hebben walvissen?

Walvissen zijn dieren die in grote groepen migreren, clans genaamd, die zich tot duizenden kilometers naar andere breedtegraden verplaatsen. De reden voor deze migraties kan voedsel of zelfs reproductief zijn.

Het is bijvoorbeeld bekend dat krill (zijn hoofdvoedsel) zich in de zomer reproduceert in koud water van de polen, dus veel soorten migreren naar de polen om te voeden, terwijl in de winter, wanneer het water koud is, Ze keren terug naar hun oorspronkelijke plaatsen. Hoewel, er zijn verschillende migratiepatronen per soort.

Een ander kenmerk is dat walvissen worden georganiseerd binnen een migratiegroep, waarbij broedende moeders de groep in een meer geavanceerde positie begeleiden, terwijl de nakomelingen of walvissen, in meer beschermde posities, naar de staart van de groep gaan.

Bovendien zijn de walvissen georiënteerd en communiceren ze met elkaar via een fenomeen dat bekend staat als echolocatie, dat bestaat uit het uitzenden van geluiden met verschillende frequenties (verschillend in verschillende soorten) en het meten van de ontvangsttijd. Deze eigenschap zorgt er soms voor dat ze gedesoriënteerd raken, vooral als gevolg van de invasie van de oceaan door de mens (schepen, onderzeeërs, vervuiling, enz.), Die vaak stranding op de stranden veroorzaken.

Als je meer artikelen wilt lezen die lijken op Waar de walvis leeft en wat hij eet, raden we je aan onze categorie Wilde dieren in te voeren.

Aanbevolen

Hamster soorten
2019
Namen voor Labradors
2019
Bij de haren Hondentondeuse
2019